Skip to main content

Κόντης: «Ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει χάσει την πίστη του»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Γιάννης Κόντης.

 

Στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, για το φιλικό παιχνίδι με την Πενιαρόλ, τον Σάκη Τσιώλη αλλά και την κατάσταση της χώρα και του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
«Ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα γιατί είναι η πρώτη φιλική αναμέτρηση για φέτος στο Κλεάνθης Βικελίδης με έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, είναι ένα τεστ».
 
Για την εικόνα των ανθρώπων της Πενιαρόλ για τον Άρη: «Είναι αλήθεια ότι η φήμη του ΑΡΗ έχει περάσει τα όρια της Ευρώπης. Χωρίς υπερβολή ο ΑΡΗΣ είναι ευρύτατα γνωστός στην βόρεια Αμερική και σε χώρες που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε άλλες ελληνικές ομάδες να δίνουν φιλικά με ομάδες που δεν έχουν τέτοια αίγλη. Εμείς κάθε χρόνο συναντάμε μεγάλα ονόματα που τραβούν την προσοχή του κόσμου. Το πιο σημαντικό είναι, να έχεις γίνει αποδεκτός από το γκρουπ των μεγάλων ομάδων. Είναι διαφήμιση για την ομάδα μας αυτό».
 
Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στο μέλλον κάποιο φιλικό με την Φλαμένγκο: «Είναι από τις πρώτες ομάδες που σκεφτόμαστε κάθε χρόνο για την διεξαγωγή κάποιου φιλικού. Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές. Οι βραζιλιάνοι έχουν υποχρεώσεις πάντα μέσα στο καλοκαίρι και είναι δύσκολη περίοδος για αυτούς. Έχουμε επαφές με την ομάδα αλλά είναι αρκετά δύσκολο».
 
Για την υπαρκτή οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα και αν αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ή δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους των ξένων ομάδων: «Είναι ο πιο ανασταλτικός παράγοντος αυτή τη στιγμή. Οι συζητήσεις και η προβολή αυτού του θέματος είναι καθημερινές από τα ΜΜΕ του εξωτερικού. Η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της και ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει χάσει την πίστη του. Ακόμα και να ξεπεράσουμε την κρίση θα είναι δύσκολα. Σκεφτείτε ότι πολλοί ξένοι παίκτες για να έρθουν στην Ελλάδα ζητούν εγγυητικές τραπέζης. Κάτι που είναι δύσκολο στην εφαρμογή του, είναι σα να δίνεις μετρητά χρήματα».
 
Για την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου του Τοπούζη: «Το θέμα του Τοπούζη το μελετούσαμε καιρό. Υπήρχαν προβλήματα με τις αποζημιώσεις αλλά τα χαρτιά που τον συνοδεύουν δίνουν άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης του θέματος. Το παιδί θα γίνει επαγγελματίας και πιστεύουμε να δείξει την αξία του».
 
Για την καλή συνεργασία της διοίκησης με τον προπονητή της ομάδας, Σάκη Τσιώλη: «Μακάρι να υπάρχει προπονητής που ξέρει τι θέλει όπως ο Τσιώλης. Υπήρχαν και περιπτώσεις που αντιμετωπίσαμε το αντίστροφο. Όταν θες έναν παίκτη δεν μπορείς να τον κρίνεις στους δυο μήνες και να πεις ότι δεν σου κάνει ένα μήνα μετά. Εκτός κι αν σου βγει άσχημος ο χαρακτήρας. Έχουμε στραφεί και σε νέα παιδιά. Μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθειά μας» 
 
Για την συνάντηση που θα έχει η ΠΑΕ Άρης με τον Πρόεδρο της Πενιαρολ: «Ο Πρόεδρος της Πενιαρόλ έρχεται σήμερα από τον Πορτογαλία και θα βρεθούμε σε ένα γεύμα μετά από το πέρας του αγώνα».