Skip to main content

Κόντρα ΝΔ- Γεροβασίλη για αύξηση στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων

Η ΝΔ ζητάει να πληροφορηθεί για την αύξηση κατά 8.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Η υπουργός δήλωσε ότι θα απαντήσει στην Βουλή.

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις καταγγελίες της Ν.Δ. για αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εν καιρώ δημοσιονομικής στενότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει, με ανακοίνωσή του το Σάββατο την κ. Γεροβασίλη να εξηγήσει πώς, «ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ».

Η υπουργός απάντησε, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της καταγγελίας, ότι σχετική ερώτηση κατετέθη από βουλευτές της Ν.Δ. την Πέμπτη το απόγευμα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι υπηρεσίες της Βουλής, οπότε εκεί θα δοθούν και οι απαντήσεις.

«Δεν θα επιβάλλουν, όσο και αν το επιδιώκουν, χαρτοπόλεμο και λαϊκισμό», κατέληξε.

Η Ν.Δ. επανέρχεται την Κυριακή με νέα ανακοίνωση, στην οποία καταλογίζει στην κ. Γεροβασίλη αδυναμία να δώσει απαντήσεις, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε αλόγιστη διόγκωση του κράτους, τη στιγμή που υπερφορολογεί και γονατίζει τους Έλληνες.