Skip to main content

Κόντρα Τόσκα-ΝΔ για το No Border Camp στο Αριστοτέλειο

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη ΝΔ για την κατάσταση με το No Border Camp στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη ΝΔ, μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία καταγγέλλει τις «αθλιότητες που συντελούνται από καταληψίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» (περισσότερα εδώ).

Σε απαντητική ανακοίνωσή του το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της, αφού βλέπουν ότι δεν υλοποιούνται οι προσδοκίες τους, συνεχίζουν να προτρέπουν σε εφαρμογή των μεθόδων ακραίας καταστολής που τόσα χρόνια εφάρμοσαν και οι οποίες δεν έχουν αποδώσει ούτε στα Εξάρχεια ούτε αλλού.

»Όσες συνδυασμένες επικοινωνιακές ενέργειες κάνουν ωθώντας πανεπιστημιακούς και άλλους κύκλους, οδηγούνται σε αποτυχία λόγω έλλειψης στρατηγικής. Η θερινή τους επικοινωνιακή εκστρατεία είναι μία επίθεση στο κενό. Οι καθημερινές επιτυχίες σε θέματα ασφάλειας (Εξάρχεια, μαφίες, απάτες, φοροδιαφυγή) αποδεικνύουν τη σωστή στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης».



Ανταπάντηση της ΝΔ

Λίγο μετά την απάντηση του υπουργού, το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση: «Ο κατ’ ευφημισμό αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει πως δεν ξέρει τι γίνεται στο χώρο των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα στην εστία ανομίας που αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη.

»Αποδεικνύει, ταυτόχρονα, πως σκόπιμα αρνείται την εφαρμογή του νόμου για την προστασία του κύρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, της δημόσιας περιουσίας και της ασφάλειας των πολιτών.

»Εξίσου θλιβερό είναι και το κατάντημά του να συκοφαντεί σαν υποκινούμενους από τη Νέα Δημοκρατία "πανεπιστημιακούς και άλλους κύκλους" που παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Αφήνοντας, έτσι, υπονοούμενα για τις πρυτανικές και εισαγγελικές Αρχές, ο κ. Τόσκας ξεπερνά και τις χειρότερες προπαγανδιστικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ».