Skip to main content

Κόντρα Τσακαλώτου-Γεωργιάδη για... τα μάτια του Βαρουφάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απέδωσε την άνοδο του ΧΑ στην «αποπομπή» του ΥΠΟΙΚ από τη διαπραγμάτευση, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού.

Eντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε την άνοδο του Χρηματιστηρίου στην «αποπομπή» του ΥΠΟΙΚ από τη διαπραγμάτευση και στην «αναβάθμιση» του κ. Τσακαλώτου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δεύτερου.

«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις και λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη. Όταν σου δίνουν 6 μήνες παράταση της δανειακής σύμβασης και συ λες ότι θέλεις 2 μήνες παράταση για να στραγγαλίσεις την επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή να στραγγαλίσεις την δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος. Γιατί είσαστε στην ίδια μεριά. Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γι’ αυτό λέμε την αλήθεια στο λαό. Γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για τον συντονισμό και την βελτίωση της διαπραγμάτευσης», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνετε στου κασίδη το κεφάλι. Όταν σας λέγαμε ότι δεν θα πάρετε παράταση χωρίς λεφτά, μας λέγατε κινδυνολόγους», υπενθυμίζοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας ζητούσε από τον Αντ. Σαμαρά να μην υπογράψει ούτε μία μέρα παράταση του μνημονίου, ενώ τώρα ο Ευκλ. Τσακαλώτος «έχει το θράσος να λέει ότι δεν υπογράψαμε έξι μήνες. Το θράσος έχει όρια».

«Εγώ με την καλή μου την καρδιά σας πίστωσα την σημερινή άνοδο του Χρηματιστηρίου», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι «λόγοι αστικής ευγένειας θα έπρεπε να σας κάνουν να με ευχαριστήσετε».

«Από αυτή την μεριά των εδράνων», σχολίασε ο Ευκλ. Τσακαλώτος δείχνοντας τα έδρανα της ΝΔ, «η αστική ευγένεια πιο πολύ συζητείται παρά φαίνεται στην πράξη».