Skip to main content

Κόντρα Τσίπρα- Γεννηματά μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα

«Δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά μας την έχεις βάλει στο λαιμό» είπε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό.

Διάλογο με «καρφιά» εκατέρωθεν είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην αρχή της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά ο Πρωθυπουργός παρατήρησε πως «είναι καλό το γεγονός ότι μας δίνεται, ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, ένας χρόνος χωρίς αυτήν την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να αναστοχαστούμε και να δούμε λίγο και το μέλλον της χώρας, και τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας».

«Δεν ξέρω κατά πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά μας την έχεις βάλει στο λαιμό» σχολίασε η κ. Γεννηματά, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω».

«Μας έχεις βάλει σε δύο νέα μνημόνια, οπότε δεν έχεις τα περιθώρια να τα λες αυτά» ανταπάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο».

«Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπά η καρδιά τη ακριτικής Ελλάδας» αντέτεινε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας: «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει απ' όλους μας αυτήν τη στιγμή είναι η ειλικρίνεια».

«Ο ελληνικός λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιες είναι οι προοπτικές του. Δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από δω και πέρα είναι τί γίνεται» συνέχισε.

«Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση» είπε ο Πρωθυπουργός, με την κ. Γεννηματά να σχολιάζει: «Εγώ ετοιμάζω σχέδιο γι' αυτό, οπότε θα μου πεις κι εσύ τι έχεις στο μυαλό σου».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε τέλος και στο επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου και έχει προσκληθεί. «Θα έρθεις;», ρώτησε η κ. Γεννηματά, με τον Πρωθυπουργό να το αφήνει ανοικτό, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει στο τέλος του μήνα.