Skip to main content

Κόντρα Βενιζέλου-Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή από ομόφυλους

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter επέκρινε την απόφαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Κριτική άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΔΗΣΥ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την τοποθέτηση του τελευταίου ως προς την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κατέκρινε τη δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τάσσεται υπέρ της νομολογίας του Δικαστηρίου που έχει αναγνωρίσει το εν λόγω δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια γράφοντας χαρακτηριστικά: «τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω "ύμνους" των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να "χτίζεις" στην Καθημερινή και Πέμπτη να "γκρεμίζεις"στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!».

Βενιζέλος: Να έχουν μεγαλύτερη συστολή

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επισημαίνει πως «κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος,  η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο. Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή» καταλήγει η ανακοίνωση.