Skip to main content

Βόμβα στο Κορδελιό: Υποχρεωτική η μετακίνηση, όχι στον πανικό

Να αδειάσει η πόλη για την ασφάλεια των ανθρώπων, το μήνυμα του δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου λίγες ώρες πριν επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας

Έκκληση στους πολίτες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, βάσει των οδηγιών των αρμόδιων αρχών, απευθυνει ο δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού, λίγες ώρες πριν την ουσιαστική έναρξη της επιχείρησης εκκένωσης της περιοχής και στη συνέχεια απομάκρυνσης και απενεργοποίησης της βόμβας του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου που εντοπίστηκε στο Κορδελιό.

«Η μετακίνηση του πληθυσμού από τη ζώνη επικινδυνότητας είναι υποχρεωτική, δεν γίνεται για να υποβοηθήσουμε το έργο του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας ή της δημοτικής αρχής, γίνεται για την ασφάλεια των πολιτών» τονίζει κάνοντας έκκληση προς όλους να απομακρυνθούν από την ακτίνα επικινδυνότητας των 1.900 μέτρων που έχει οριστεί από τον στρατό με βάση τα στοιχεία του τύπου της βόμβας και της ισχύος της. «Θέλουμε μία άδεια πόλη για να προστατεύσουμε τη ζωή των πολιτών. Χρειάζεται ψυχραιμία, όχι πανικός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών προκειμένου να γίνει με ασφαλή τρόπο η μεταφορά τους την Κυριακή το πρωί με τα λεωφορεία που θα διαθέσει ο ΟΑΣΘ από τα σημεία συγκέντρωσης στα σημεία φιλοξενίας.

Στα σημεία συγκέντρωσης θα υπάρχουν εθελοντικές ομάδες, αστυνομικοί και υπάλληλοι του δήμου για να γίνεται με τάξη η επιβίβαση στα λεωφορεία. Παράλληλα θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ μέχρι τις 9 το πρωί για όποιον θέλει να μετακινηθεί.

Η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας θα αρχίσει στις 10 το πρωί και ο «συναγερμός» προβλέπεται να λήξει σε έξι έως και οκτώ ώρες, όταν θα έχει απομακρυνθεί η βόμβα από τον πολεοδομικό ιστό.

Η παροχή φυσικού αερίου θα διακοπεί σε μία μικρή απόσταση (περίπου 300μ.) γύρω από το χώρο όπου βρίσκεται η βόμβα, όπως επίσης και η ηλεκτροδότηση και από τον ΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσει η διέλευση των τρένων.