Skip to main content

Η Κατερίνα Στεφανίδη κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017 (video)

Κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017 αναδείχτηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά από σχετική ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη  έλαβε το βραβείο της κορυφαίας αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017 ως επιστέγασμα τηε καταπληκτικής χρονιάς που πραγματοποίησε.

Να σημειωθεί ότι είχε γίνει γνωστό από την πρώτη ψηφοφορία στα social media πως είχε... κατακτήσει την κορυφή, οπότε το μόνο που απέμενε ήταν η ψήφος της τεχνικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όσο και οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών με τους δημοσιογράφους.

Η Στεφανίδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο στην τέλετη που έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έλαβε το βραβείο «Golden track» από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου Σβέιν Άρνε Χάνσεν. 

Μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη στην τελική τετράδα για το βραβείο ήταν ακόμη η επταθλήτρια Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο, η σφυροβόλος Ανίτα Βλόνταρτσικ από την Πολωνία και η αθλήτρια του ύψους Μαρίγα Λασιτσκένε από την Ρωσία που αγωνίζεται ως ανεξάρτητη.

«Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους», είπε αρχικά με αρκετή δόση χιούμορ και συνέχισε:

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά ακόμα και εκείνους που δεν με ψήφισαν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ψηφοφορία διαδίδει το άθλημα μας σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη περισσότερο. Για αυτό θεωρώ ότι το γεγονός ότι ο κόσμος ψήφισε ήταν το σημαντικότερο από όλα».

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε μια εξαιρετική σεζόν τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο. Η Ελληνίδα αθλήτρια απέδειξε ότι η πορεία της το 2016 μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (είχε προηγηθεί το χρυσό στο ευρωπαϊκό κλειστού) και την πρώτη θέση στη σειρά diamond league για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Με το 4.91 που σημείωσε στη βρετανική πρωτεύουσα σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και την κορυφαία επίδοση για το 2017 στον κόσμο.

Στην τελετή έλαβε τιμητικό βραβείο για την πορεία του στους στίβους ο δισκοβόλος Βιργκίλιους Αλέκνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην τριάδα για το βραβείο του Rising star ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου με το βραβείο να πηγαίνει στον Νορβηγό Κάρστεν Γουόρχολμ.

Όλα τα βραβεία:

Rising star- Καλύτερη αθλήτρια κάτω των 23 ετών: Γιούλια Λεφτσενκο (Ουκρανία)
Rising star - Καλύτερος αθλητής κάτω των 23 ετών: Κάρστεν Γουόρχολμ (Νορβηγία)
Καλύτερος αθλητής της χρονιάς: Γιοχάνες Φέτερ (Γερμανία)
Καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς: Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

πηγές contra.gr, sdna.gr