Skip to main content

Οι δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Αύριο, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» θα πραγματοποιηθεί συμβολική πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως και τη Λεωφόρο Νίκης.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Οι δράσεις κορυφώνονται αύριο, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», με τη συμβολική πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως και τη Λεωφόρο Νίκης και κατά τις ώρες 10.00 έως 20.00. Στο σημείο θα μεταβεί, στις 18.30, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος και θα παρακολουθήσει τον τερματισμό της ποδηλατοδρομίας που θα ξεκινήσει στις 17.00 από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Resilient Europe  – URBACT ΙΙΙ.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μελέτες και τις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά το τρέχον χρονικό διάστημα, όπως:

   - Μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΜΒΑΚ)
   - Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
   - Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης
   - Νέο ενιαίο ωράριο φορτοεκφορτώσεων και
   - Ευρωπαϊκό έργο URBACT III – Resilient Europe