Skip to main content

Κώστας Κατσίκης: Η ομοφυλοφιλία είναι σαν την παιδοφιλία

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας πως παραβιάζει τους νόμους της ηθικής

Την έντονη αντίθεσή του με τη διάταξη που ψηφίστηκε αναφορικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης με ομιλία του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνισε πως το κόμμα του διαφωνεί με την εν λόγω διάταξη καθώς πιστεύει πως παραβιάζει τους νόμους της ηθικής ενώ μάλιστα χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε: «Οι θιασώτες της ομοφυλοφιλίας λένε ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα. Φυσικά και δεν έχει σύνορα. Το ζήτημα όμως είναι το που κατευθύνεται. Η αγάπη στο χρήμα που οδηγεί σε απληστία είναι αμαρτία. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη που είναι διαφορετική της πατρικής είναι έγκλημα»

Σημειώνοντας πως «η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό ή αγάπη στην ομοφυλοφιλία;».

Ενώ τόνισε πως: «Φοβόμαστε να πούμε αυτό που πιστεύουμε. Όχι εγώ. Γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τρολάρουν και θα μας στολίσουν με χαρακτηρισμούς και θα μας μηνύσουν όπως με μήνυσε το παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Είναι όνειδος να εκφράζεις την άποψή σου αν δεν ταιριάζει με την δική τους».

Ο Κώστας Κατσίκης χαρακτηρισε ως «παγόβουνο» την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, αναφέροντας πως «τώρα πάμε σε θεσμοθέτηση αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Αμφισβητώ την καλή τους πρόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν να συνευρίσκονται σεξουαλικά όχι για να αναπαραχθούν αλλά για την ικανοποίησή τους τώρα θέλουν να γίνουν ανάδοχοι. Κινδυνεύει ή συναισθηματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών. Εμείς οι ΑΝΕΛ υπερασπιζόμαστε την αυθυπαρξία και την αυτοτέλειά μας και καταψηφίζουμε».