Skip to main content

Κωστένογλου: Θέλω η ομάδα να αγωνίζεται όπως αρμόζει στον Άρη

O προπονητής των κιτρινόμαυρων υπογράμμισε πως οι παίκτες του πρέπει να αφήσουν πίσω αυτή τη νίκη και να συγκεντρωθούν στα Τρίκαλα

Για την ευρεία επικράτηση του Άρη κόντρα στον Πανελευσινιακό αλλά και για τη συνέχεια των κιτρινόμαυρων με στόχο την άνοδο στη Super League μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Κωστένογλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη:

«Πετύχαμε μία δίκαιη νίκη με ευρύ σκορ. Ως προς την εικόνα στο α΄μέρος, παρότι είχαμε τον έλεγχο, στην κατοχή της μπάλας, δεν γίναμε και τόσο απειλητικοί. Είχαμε όμως τρεις περιπτώσεις για να ανοίξουμε το σκορ. Δεν απειληθήκαμε πάρα μόνο από ένα σουτ.

Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι και είναι ενθαρρυντικό αυτό. Πρέπει πολύ γρήγορα να την αφήσουμε πίσω, να συγκεντρωθούμε στο δύσκολο ματς της Κυριακής. Τα Τρίκαλα είναι δύσκολη και καλή ομάδα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Είμαστε καλύτερα, ως προς τις επιθετικές λύσεις. Σήμερα, η ένταξη όλων των απόντων, συν του Μιλούνοβιτς μας δίνει μία αισιοδοξία ότι όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι, πλην του Μπαργκάν. Εύχομαι με την παρουσία και την προσπάθειά μας να παρακινήσουμε τον κόσμο να βρεθεί κοντά μας γιατί τον έχουμε ανάγκη. Μόνο με την δική του παρουσία θα αγγίξουμε αυτό που επιθυμούμε όλοι».

Για την μείωση της διαφοράς στο μείον τρία: «Σημαίνει ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν τελείωσε τότε, ούτε και τώρα. Μπορεί η διαφορά να αλλάξει. Αρχίζει σιγά σιγά και εξαρτάται από εμάς. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θέλω να δω μία ομάδα που να θυσιάζεται και να αγωνίζεται όπως αρμόζει τον Άρη. Μας χαροποιεί η μείωση, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Όλα τα ματς, για όλες τις ομάδες είναι δύσκολα. Κανείς δεν περίμενε τη γκέλα της Λαμίας την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν υπάρχει εύκολο ματς, απλά το όνομα του αντιπάλου αυξάνει τον αριθμό δυσκολίας. Χαίρομαι που υπάρχουν ομάδες που παίζουν τα ματς στο γήπεδο».

Για την βελτίωση: «Τα συνεχόμενα ματς δεν μας επιτρέπουν πολλές αλλαγές. Θέλουμε να ανέβει το ηθικό των παικτών. Υπάρχει ικανότητα, θέλει περισσότερη εκπαίδευση και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Υπάρχει ψυχολογική πίεση».

Για τον Σόουζα που έπαιξε στα χαφ: «Θα δούμε αν θα συνεχίσει να παίξει εκεί. Ανάλογα τα προβλήματα που υπάρχουν και το πώς παίζει ο αντίπαλος. Θα παίξουνε σύντομα όλοι οι παίκτες. Έπαιξε σήμερα ο Ντόγος. Ήταν δύσκολη απόφαση αλλά πάλεψε στις προπονήσεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παίξουν όλοι. Ήθελα να μπει ο Ταυλαρίδης να προσαρμοστεί. Ο Σόουζα είχε παίξει παλιά αμυντικό χαφ, ήθελα να δω πως θα αντεπεξέλθει, αν και το ματς είχε γίνει πολύ εύκολο».

Για την απόφασή του να χτυπήσει το πέναλτι ο Καπνίδης: «Αν γινόταν άλλη ώρα το πέναλτι θα το χτυπούσε ο Πίτου ή ο Τάτος. Ο Καπνίδης όταν χτύπησε το πέναλτι στην Λαμία, ήταν σωστή η επιλογή του Αναστόπουλου γιατί είναι ικανός στα πέναλτι, άσχετα αν το έχασε. Έχει την ικανότητα και επίσης ο παράγοντας ψυχολογία είναι σημαντικός για τον επιθετικό».

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Βαζάκας αναγνώρισε τη δυναμική του Άρη τονίζοντας πως είναι η πιο ποιοτική ομάδα της Football League.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Πανελευσινιακού δήλωσε:

«Ήταν ένα ματς σήμερα απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα της κατηγορίας. Ό,τι πάρει κάποιος από αυτή την ομάδα είναι κέρδος.

Στο α’ μέρος σταθήκαμε πολύ καλά. Κάναμε τρεις φάσεις για να κλέψουμε το ματς. Αλλά αυτό είναι το μειονέκτημα της ομάδας που παλεύει για την σωτηρία. Είχαμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές.

Ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε και πέτυχε τα γκολ για να πλησιάσει την κορυφή. Πιστεύω ότι ο Άρης θα ανέβει. Είναι πολλά τα τέσσερα γκολ, αλλά τα προβλήματα, συν ότι δεν έχουμε επιλογές. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη».