Skip to main content

Κοτζιάς - Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στην Κορυτσά

Οι δύο πλευρές επανέλαβαν σε συνομιλίες στην Κορυτσά, τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα μέσα στους επόμενους μήνες

Για ουσιαστική πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις διήμερες συνομιλίες στην Κορυτσά που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κάνει λόγο το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Μπουσάτι συναντήθηκαν στην Κορυτσά, προχθές, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών που ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σημειώθηκε «ουσιαστική πρόοδος», ειδικότερα «προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες».

Οι συζητήσεις, όπως τονίζεται, επίσης, διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες.