Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
x

ΚΟΤΖΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ

Αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει πού θα οδηγούσε, είπε ο υπουργός Εξωτερικών για την κατάσταση στο Αιγαίο.

«Σε μια - δυο περιπτώσεις, φτάσαμε κοντά στο να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές με την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ αναφερόμενος στον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους «Γαύδος» στα Ίμια προ μηνών, είπε πως «αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει πού θα οδηγούσε».

Σε απόσπασμα συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ -η οποία πρόκειται να μεταδοθεί ολόκληρη την Τρίτη- και ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι «δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης».

«Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που έμπαιναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ