Skip to main content

Κοτζιάς: Το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα θα γίνει σήμερα

Ο υπουργός Εξωτερικών, που μετέβη εκτάκτως νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού των Σκοπίων.

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, καθώς το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα - που περίμενε τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά – θα γίνει τελικά σήμερα.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα μιλήσουν στο τηλέφωνο.

«Θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα» τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Καθημερινή, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που μετέδιδαν από νωρίς το πρωί τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Ειδικότερα δημοσίευμα του Makfax σημείωνε, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές ότι «οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα. Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, με πολλούς να εκτιμούν ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να της παρουσιάσει μία λύση για το Σκοπιανό.