Skip to main content

Κουμουτσάκος: Απώλεια ψυχραιμίας από το ΥΠΕΞ με τον Ισπανό πρέσβη

Δεν διασύρεις πρέσβη φίλης χώρας προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο, ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το διπλωματικό επεισόδιο που προέκυψε με τον Ισπανό πρέσβη, Ενρίκε Βιγκέρα, για το θέμα της Καταλονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βιγκέρα άφησε σαφείς αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έκανε δήλωση καταδίκης της προσπάθειας ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, ενώ οργισμένη ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, το οποίο έκανε λόγο για «απαράδεκτη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της χώρας», ενώ, όπως ανέφερε, ο πρέσβης «συμπεριφέρεται ως να βρίσκεται σε συντονισμό με την αξιωματική αντιπολίτευση» (δείτε εδώ).

«Η κυβέρνηση καθυστέρησε, και σιώπησε, αδικαιολόγητα στο Καταλανικό ζήτημα, και κατόπιν προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε:

«Ο Ισπανός πρέσβης σε συνέντευξή του απλώς αναρωτήθηκε για το λόγο της μέχρι τότε σιωπής της ελληνικής κυβέρνησης, και παρέθεσε στοιχεία, δηλώνοντας ότι η ΝΔ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας».

«Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία εμπλέκει τον πρέσβη σε δήθεν συνεννοήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει απώλεια ψυχραιμίας, λογικής και μέτρου. Για να καλύψει τα λάθη της έκανε νέο ατόπημα, προχώρησε σε αδικαιολόγητη υπεραντίδραση. Δεν διασύρεις πρέσβη φίλης χώρας προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.