Skip to main content

Κουμουτσάκος: Δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα

Κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Είναι θλιβερό να αστειεύεται με τόση επιπολαιότητα ο Πρωθυπουργός για τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή απάντηση του Αλ. Τσίπρα σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι «δεν είναι στιγμές για αστεία, είναι στιγμές για σοβαρότητα».

Υπενθμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας σχολίασε την τοποθέτηση δημοσιογράφου της γειτονικής χώρας η οποία του έθεσε ερώτηση αναφέροντας, ως είθισται, την εθνικότητα της. «Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της "Γκόρνα Μακεντόνια"», είπε.

«Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας. Διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν προκρίνει το όνομα «Γκόρνα Μακεντόνια». «Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο», συμπλήρωσε.

Για το ζήτημα είχε τοποθετηθεί με ανακοίνωσή της την Παρασκευή η Ν.Δ. Το κόμμα τόνισε πως «με την ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα».