Skip to main content

Κουμουτσάκος: Εφικτή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

Η ΝΔ είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Εφικτή χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. «είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως εξηγεί σε συνέντευξη του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, «σ' ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων». «Υπ' αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι' αυτό - για εμάς τουλάχιστον - δεν θα είναι αιφνιδιασμός» προσθέτει.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίας, δηλώνει ότι η Ν.Δ. είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασίες ουσίας. «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σ' ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός», αναφέρει και σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται να «διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι «διαχρονικά υπήρξε ένα υπεύθυνο και ταυτόχρονα λαϊκό κόμμα».

Όσον αφορά τις Συνταγματικές αλλαγές, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της απευθείας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, υπό την προϋπόθεση να αποσυνδεθεί από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και να μην υπάρξει συνταγματική αλλοίωση του πολιτεύματος.

Αναφερόμενος τέλος στις εξελίξεις στην Τουρκία, τονίζει ότι η γειτονική χώρα μεταλλάσσεται «σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη» και σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αδρανοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό.