Skip to main content

Κουράκης για διαγωνισμούς: Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ο Μπουτάρης

Να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για στο ζήτημα με τους διαγωνισμούς στην καθαριότητα, καλεί τον Γ. Μπουτάρη ο δημοτικός σύμβουλος

Πολιτικές ευθύνες, τις οποίες πρέπει να αναλάβει «έστω και στο... και πέντε», χρεώνει ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αναφερόμενος στη σημερινή αποκάλυψη της Voria.gr για την παραπομπή σε δίκη πέντε υπηρεσιακών στελεχών του δήμου, μαζί με τον ιδιοκτήτη εταιρείας που ανακηρύχθηκε ανάδοχος, σε δύο διαγωνισμούς της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην αντιδήμαρχος και συνιδρυτής της Πρωτοβουλίας, της διοικούσας παράταξης, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση στις Υπηρεσίες της Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης "βρωμούσε"», τη στιγμή που ο κ. Μπουτάρης «έκανε ότι μπορούσε για να υποβαθμίσει και να ευτελίσει το θέμα».

«Η Διοίκηση του Δήμου είναι εκτεθειμένη έναντι των συμπολιτών μας. Τα δικά τους χρήματα διαχειρίζεται από τα ανταποδοτικά τέλη. Με διαφάνεια, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης που πρέπει να είναι ο κανόνας στην διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων... υποτίθεται», τονίζει ο κ. Κουράκης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

«Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή. Η κατάσταση στις Υπηρεσίες της Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης "βρωμούσε". Την ίδια στιγμή, με συνεντεύξεις και με δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωνε προκλητικά "Δεν υπάρχει σκάνδαλο στην καθαριότητα", και έκανε ότι μπορούσε για να υποβαθμίσει και να ευτελίσει το θέμα.

Η Διοίκηση του Δήμου είναι εκτεθειμένη έναντι των συμπολιτών μας. Τα δικά τους χρήματα διαχειρίζεται από τα ανταποδοτικά τέλη. Με διαφάνεια, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης που πρέπει να είναι ο κανόνας στην διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων...υποτίθεται.

Το θέμα με την καθαριότητα και τους διαγωνισμούς δεν έχει τελειώσει. Έχουμε πολύ και δύσβατο δρόμο μπροστά μας. Είναι όμως προφανές ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Περιμένουμε από τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να τις αναλάβει, έστω και στο...ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ».