Skip to main content

Κουράκης σε Μπουτάρη: Ο δήμος δεν είναι Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

Ο δημοτικός σύμβουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, καλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης «να προσγειωθεί στην πραγματικότητα της πόλης».

Απάντηση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τα όσα είπε ο Γιάννης Μπουτάρης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την παραίτηση της Λίνα Λιάκου από την αντιδημαρχία Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και την ανάληψη της θέσης της Περιφερειακής Διευθύντριας στον Οργανισμό «100 Resilient Cities», έδωσε ο δημοτικός σύμβουλός και εκ των ιδρυτών της Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Κουράκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοτικός σύμβουλος καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα της πόλης» υπογραμμίζοντας πως ο δήμος δεν είναι μονοπρόσωπη ΕΠΕ ή κάποια άλλης μορφής εταιρεία.

Χαρακτηριστικά, το ποστάρισμα του κ. Κουράκη αναφέρει:

«Ε! Δήμαρχε,

(αντιγράφω το Ε! Πρόεδρε του Ανδρουλάκη)
δεν κατεβαίνεις από το διεθνές στερέωμα που βρίσκεσαι και συνομιλείς με την Ιστορία, να προσγειωθείς στην ζέουσα πραγματικότητα της Πόλης μας, μήπως και καταφέρουμε να λύσουμε κάποια από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει;

Και να έχεις κατά νου ότι, όσοι ψηφίζονται για να ασχολούνται με τις δημόσιες υποθέσεις λογοδοτούν και απολογούνται δημόσια σε αυτούς που τους ψήφισαν, ενώ αυτοί που ασχολούνται με επιχειρήσεις δίνουν αναφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους Μετόχους της Εταιρείας, τα συμφέροντα των οποίων υποστηρίζουν.

Αυτό είναι που κάνει την μεγάλη διαφορά. Ο Δήμος δεν είναι Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ή κάποια άλλης μορφής Εταιρεία.

Είχα την εντύπωση ότι το είχαμε ξεκαθαρίσει αυτό όταν ξεκινήσαμε. Το είχες υποστηρίξει με θέρμη μάλιστα, αλλά φαίνεται ότι το έχασες στην πορεία».