Skip to main content

Κουρουμπλής: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» που αναφέρει το έγγραφο του FBI

O υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι στο έγγραφο του FBI υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα και στην υπόθεση υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα υπάρχουν στο έγγραφο του FBI για την υπόθεση Novartis, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε συγκεκριμένα: «Εγώ είμαι ο "Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI».

Τόνισε πως γίνεται αναφορά σε μια συνάντηση στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, όταν ο Μάριος Σαλμάς του είπε ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.«Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των φαρμάκων και ότι το ψάχνουν οι Αμερικανοί. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου είπε ότι ψάχνουν τη Novartis γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι πρέπει να αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να ψάξει το θέμα και να μη βιαζόμαστε. «Θεωρώ ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ας μη βιαζόμαστε όμως», δήλωσε.

«Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τέλος, διέψευσε ότι ο ίδιος είπε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του κράτους.