Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΘ: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΛΕΟΝ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει έναν πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον «πολύ μεγάλο» ρόλο που μπορεί να παίξει η Θεσσαλονίκη στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, μέσω του λιμανιού της, επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας την εξαγορά του 67% του ΟΛΘ από το κοινοπρακτικό σχήμα που απαρτίζουν η «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», η «Belterra Investments Ltd.» του ομίλου Ιβάν Σαββίδη και η «Terminal Link SAS».

Μιλώντας στον Realfm 97.8, o κ. Κουρουμπλής σημείωσε σχετικά ότι «αυτή η κυβέρνηση, που κατηγορείται ότι είναι νέα, στα ζητήματα διαπραγμάτευσης συγκριτικά με άλλες περιπτώσεις έφερε καλύτερα αποτελέσματα».

«Ειλικρινά, δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά εξασφαλίζοντας την εργασιακή ειρήνη στη Θεσσαλονίκη και τη δέσμευση του πρωθυπουργού για τον προβλήτα 1, φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί όλους. Δεν είναι ότι ικανοποιεί μόνο εμάς, έχει να κάνει με ένα κλίμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει έναν πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, μετά και τη σύνδεσή της με την Εγνατία και τον Σιδηρόδρομο, αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρονγια πάρα πολλούς επενδυτές και αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό, κομβικό κέντρο μεταφορών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ