Skip to main content

Κουρουμπλής: Προς λύση το θέμα των τελωνειακών στον ΟΛΘ

Ο στόχος είναι να βρεθεί λύση στην εξαγγελία των τελωνειακών για απεργίες στην πύλη 16, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής για την εξέρευση λύσης στο θέμα της νυκτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του ΟΛΘ και την εξαγγελθείσα από την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων κατάργησή της από τις 16 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ενημερώσει απο χθες η Voria.gr (δείτε εδώ)

«Είμαστε κοντά στο να βρούμε λύση σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη συνάντηση με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τους τελωνειακούς και τους ναυτιλιακούς πράκτορες.

Όπως ανέφερε, «ο στόχος είναι να βρεθεί λύση στην εξαγγελία των τελωνειακών για απεργίες στην πύλη 16».

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μία λύση, έγινε αρκετή κουβέντα, σε καλό κλίμα. Προσπαθούμε να βρούμε μία προσωρινή λύση, γιατί αυτό το καθεστώς ίσχυε τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα η διοίκηση αυτή είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, είναι πολύ κοντά για να παραδώσει και δεν μπορεί να γίνουν αυτά που ζητάνε οι τελωνιακοί, μπορεί όμως σε ένα πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας να βρούμε κάποια λύση. Είμαστε κοντά», δήλωσε.

Σημείωσε, ακόμη, πως «τη Δευτέρα το πρωί να γίνει πάλι συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου και αν δεν προκύψει λύση θα τους φωνάξω στην Αθήνα».