Skip to main content

Κουρουμπλής:Μετά τις τουρκικές εκλογές η απελευθέρωση των στρατιωτικών

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν συνδέεται με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Την εκτίμησή του πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, δε θα αφεθούν ελεύθεροι πριν τις τουρκικές εκλογές στις 24 Ιουνίου, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Τα πράγματα μέχρι τις εκλογές θα πάνε έτσι» τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. «Μετά πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Προσδοκώ ότι τότε δεν θα έχει αξία αυτό που επιδιώκουν να κάνουν οι Τούρκοι» συμπλήρωσε.

«Από ό,τι φαίνεται, οι Τούρκοι μάς την είχαν στημένη», συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής σημειώνοντας πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει σχέση με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών. «Οι 8 (σ.σ.: Τούρκοι αξιωματικοί) ζήτησαν άσυλο, οι δικοί μας έγινε ό,τι έγινε».

Σχολιάζοντας την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι Συρία, ούτε Ιράν. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που μπορεί να της συμπεριφέρεται η Τουρκία όπως στη Συρία και αυτό το ξέρει καλά».

Δήλωσε μάλιστα με σιγουριά πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει επεισόδιο. Υπάρχει ισορροπία τρόμου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία». Κι αυτό γιατί, όπως είπε, «ένα ατύχημα που θα αποβεί εις βάρος της Τουρκίας θα έχει καταλυτικές συνέπειες στο εσωτερικό της και γι' αυτό δεν θα το επιχειρήσει».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στο Λιμενικό για τις προκλήσεις των Τούρκων είναι «νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα», προσθέτοντας ότι «πάντα υπάρχει ένα όριο και αυτό το έχουμε διαμηνύσει. Η Ελλάδα δεν συζητάει υπό φόβο, δεν φοβάται».