Skip to main content

Κουτσούμπας: Μεγάλη πολιτική αλητεία οι τροπολογίες της κυβέρνησης

Επιβαρύνει παραπέρα τους συνταξιούχους, επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα με το αφορολόγητο, επιβαρύνει μια σειρά άλλα λαϊκά δικαιώματα, ανέφερε.

Μεγάλη πολιτική αλητεία χαρακτήρισε τις τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε η κυβέρνηση και ενέκρινε χθες το βράδυ η Βουλή, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Καβάλα όπου βρίσκεται.

«Μετά το 4ο μνημόνιο ή καλύτερα 'μνημόνιο εις την τετάρτην', που ψήφισε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουμε επιπλέον μέτρα από χθες το βράδυ», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το καταγγείλαμε ως μεγάλη πολιτική αλητεία, ως ένα πραξικόπημα, γιατί επιβαρύνει παραπέρα τους συνταξιούχους, επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα με το αφορολόγητο, επιβαρύνει μια σειρά άλλα λαϊκά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για νέα προαπαιτούμενα και νέα μέτρα».

Στην ουσία, πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση μόνιμης επιτροπείας, μόνιμων μνημονίων, όπου τα μέτρα που έχουν παρθεί όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δε θα καταργούνται, αλλά θα συσσωρεύονται συνεχώς και με νέα προαπαιτούμενα για να παίρνουμε κάθε φορά τη δόση».

Σε ό,τι αφορά το χρέος είπε ότι «δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά είναι χρέος που το δημιούργησαν και αυτοί πρέπει να το πληρώσουν, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τα μεγάλα συμφέροντα, που τους δίνονταν άπλετα ζεστό κρατικό χρήμα, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τα δικά τους συμφέροντα, για να ανεβάζουν την κερδοφορία τους.

Παράλληλα, κάλεσε τον ελληνικό λαό «να βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους, να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση, γιατί η πλειοψηφία των 153 βουλευτών στην ελληνική Βουλή είναι αποφασισμένη να φέρει από ό,τι φαίνεται σε πέρας όλη τη βρώμικη δουλειά της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου».