Skip to main content

Κουτσούμπας: Μεγάλο σκάνδαλο η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Είναι τεράστια πολιτική -εγκληματική θα έλεγα- ευθύνη και του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα, ανέφερε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ καλεί όσους δεν νιώθουν κομμουνιστές, αλλά νιώθουν αριστεροί και είδαν «στην πράξη τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πώς κυβερνά αυτή την χώρα, οδηγώντας στη νέα καταστροφή που συντελείται αυτό το διάστημα» καλεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», με αφορμή την εκδήλωση του κόμματος στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή, στις 18.30, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ως μεγάλο σκάνδαλο την πώληση ή την απόπειρα πώλησης όπλων «σε ένα κράτος-δολοφόνο στην περιοχή, όπως είναι η Σ. Αραβία», τονίζοντας ότι «είναι τεράστια πολιτική -εγκληματική θα έλεγα- ευθύνη και του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα, συνολικά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πάνε να πουλήσουν όπλα σε ένα τέτοιο κράτος».
 
«Σήμερα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή, ο καπιταλισμός, κατά την άποψή μας, έχει φάει τα ψωμιά του. Αυτό το άδικο κι εκμεταλλευτικό σύστημα, μόνο πολέμους, οικονομικές κρίσεις, φτώχεια, δυστυχία φέρνει στους λαούς, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί οπωσδήποτε από το καινούργιο σύστημα» υπογράμμισε.
 
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στους «γεωγραφικούς προσδιορισμούς στον πολιτικό χάρτη, αριστερός, δεξιός, κεντρώος» τονίζοντας ότι «κριτήριο των εργαζομένων, του κάθε Έλληνα πολίτη, της κάθε Ελληνίδας, θα πρέπει να είναι αυτό: τι θέσεις, τι προγράμματα και τι λέει για κάθε συγκεκριμένο ζήτημα το κάθε πολιτικό κόμμα; και έτσι να επιλέγει».
 
Είπε ότι το κριτήριο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, δεν είναι το ποιος έγινε μνημονιακός, ενώ μιλούσε αντιμνημονιακά, καθώς, «αντιμνημονιακή σήμερα εμφανίζεται και η ΧΑ, αυτή η εγκληματική οργάνωση των φασιστών, των ναζιστών, αντιμνημονιακός εμφανιζόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις», αλλά «κριτήριο είναι να δει ο καθένας τις αιτίες που μας οδήγησαν στα μνημόνια, να δει ποιος έχει την πραγματική εξουσία και ιδιοκτησία σε αυτόν τον τόπο, ποιες είναι οι πολιτικές προτάσεις των πολιτικών κομμάτων».