Skip to main content

Κουβέλης: Θα τους λέμε FYROΜ αν δεν τηρηθεί η συμφωνία

Εκτιμώ από τη διαδρομή του χρόνου ότι θα υπάρξει και η συμφιλίωση, αλλά και θα αφομοιωθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας, είπε ο κ. Κουβέλης.

Να τηρηθεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», που συμφωνήθηκε και είχε τεθεί από την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης, ζήτησε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, εκτίμησε ότι, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, «θα είναι αυξημένος ο αριθμός των ψήφων σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ, από τα όσα άκουσα, ότι θα υπάρξουν βουλευτές από άλλες δυνάμεις οι οποίοι θα ψηφίσουν τη συμφωνία» υποστήριξε.

«Βλέπω τις δημοσκοπήσεις και τις αξιολογώ. Εκτιμώ από τη διαδρομή του χρόνου ότι θα υπάρξει και η συμφιλίωση, αλλά και θα αφομοιωθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας. Δεν θα ξεχαστεί, αλλά θα αφομοιωθεί και θα γίνει αντιληπτό και κατανοητό το περιεχόμενο της συμφωνίας. Πρέπει να αναδειχθούν οι όροι και οι αιρέσεις που υπάρχουν μέσα στη συμφωνία» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι «αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, θα τους λέμε FYROΜ. Το "Βόρεια Μακεδονία" είναι της συμφωνίας και είχε τεθεί από την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης. Πρέπει να τηρηθεί» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Ερωτηθείς για τη σύλληψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ανοχή των αστυνομικών προς τον Μπαρμπαρούση. Η υπερβολική ταχύτητα οδήγησε στο να μην γίνει η σύλληψη για να αποφευχθούν ατυχήματα και άσχημες καταστάσεις για την κυκλοφορία που υπήρχε στον οδικό άξονα».

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, αξιολόγησε «ως σημαντικές τις επιδοκιμασίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εκτός των όσων είπε ο Μπαρμπαρούσης» σ' αυτά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο. Υπογράμμισε, τέλος, ότι θύλακες της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με εξαίρεση «μεμονωμένες τάσεις και φωνές που δεν συνοδεύονται, όμως, από συμπεριφορές που θα δικαιολογούσαν τον φόβο στο να μετεξελιχθούν σε θύλακες».