Skip to main content

Κόβιντ: Τιμή να συμμετάσχει η Ινδία στη ΔΕΘ 2019 ως τιμώμενη χώρα

Ο Ινδρός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια του δείπνου υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προσφέρονται για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων.

Για επαναβεβαίωση της κοινής βούλησης για την ενίσχυση των δεσμών και της μακραίωνης συνεργασίας Ελλάδας και Ινδίας, έκανε λόγο ο Ινδός πρόεδρος, Ραμ Ναθ Κόβιντ, κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Κοβίντ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή και την εξαιρετική φιλοξενία, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ιδιαίτερη χώρα για τους Ινδούς και σημείωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο λαών ήταν και παραμένουν πάντα φιλικές και θερμές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ινδία είναι ένας ισχυρός παίχτης στη σύγχρονη οικονομία και υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προσφέρονται για αναβάθμιση των οικονομικών και εμπορικών διμερών σχέσεων, σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός αλλά και η γεωργία.

Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την τιμή να συμμετάσχει η Ινδία στη ΔΕΘ 2019 ως τιμώμενη χώρα, γεγονός που θα δώσει, όπως είπε, νέα ώθηση στις εμπορικές μας σχέσεις.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας για την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ότι «οι σχέσεις μας στηρίζονται σε κοινές αξίες, που έχουν αντέξει στον χρόνο και θα συνεχίσουν και στο μέλλον».