Skip to main content

Κοζάνη: Αντιδράσεις γονέων για σημαιοφόρο που βγήκε από κλήρωση

O μαθητής θα σηκώσει τη σημαία στην επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης, στις 11 Οκτωβρίου, αλλά και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Αντιδράσεις από μερίδα γονέων έχουν ξεσπάσει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, λόγω της ανάδειξης με κλήρωση ως σημαιοφόρου, μαθητή που φέρεται να είναι παντελώς αδιάφορος και ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αλβανία. 

O μαθητής θα σηκώσει τη σημαία στην επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης, στις 11 Οκτωβρίου, αλλά και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, γονείς μαθητών, σκέφτονται ακόμη και να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, με τους ίδιους να εστιάζουν κυρίως στη χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω μαθητή, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «παντελώς αδιάφορο για τα μαθήματα» και όχι στην καταγωγή του.

Σημειώνεται πως και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μαθήτρια από την Αλβανία, για την οποία, ωστόσο, δε φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με γονείς μαθητών, πρόκειται για ένα κορίτσι που προσπαθεί φιλότιμα στο σχολείο, σε αντίθεση με τον συμμαθητή της, ο οποίος, όπως λένε χαρακτηριστικά, «δε φέρνει ούτε τα βιβλία του».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Γιάννης Γκαμπούρας, σημείωσε πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, τόνισε ωστόσο πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και μόνο, όπως ορίζει, άλλωστε, και ο νόμος.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, Χρήστος Μαγγιρίδης, μιλώντας στο kozanimedia ανέφερε πως «υπάρχει μια αντίδραση από μια μερίδα γονέων, ο αριστούχος θα πρέπει να επιβραβεύται, συμφωνούμε με τις αντιδράσεις για τον τρόπο επιλογής».