Skip to main content

Κρατούσαν παράνομα 16 Πακιστανούς σε υπόγειο στη Σίνδο

Συνελήφθησαν τρία άτομα που κρατούσαν παρά τη θέλησή τους 16 αλλοδαπούς σε υπόγειο ανεγειρόμενης οικοδομής στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου

Υπόθεση παράνομης κατακράτησης 16 ατόμων από το Πακιστάν, σε υπόγειο ανεγειρόμενης οικοδομής στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, είδε το φως της δημοσιότητας.

Ήδη έχουν συλληφθεί τρία άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, μετά από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για Πακιστανούς, δύο νεαρούς ηλικίας 22 ετών κι έναν 44χρονο άντρα, σε βάρος των οποίων και δύο ακόμα συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το απόγευμα  εντοπίστηκαν οι 16 αλλοδαποί στο υπόγειο της ανεγειρόμενης οικοδομής, όπου κρατούνταν παρά τη θέλησή τους. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οι τρείς δράστες, οι οποίοι με χρήση βίας είχαν αφαιρέσει από τους παθόντες χρήματα και κινητά τηλέφωνα.   

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι 16 άντρες κρατούνταν παράνομα, μέχρι οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.