Skip to main content

Κρεστενίτης: Ανάγκη για μεγάλα υδροδοτικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Η διοίκηση αναφέρει ότι έχει υποβάλει τη μελέτη του έργου επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού από τον Αλιάκμονα στο ΕΣΠΑ Κ. Μακεδονίας.

Την απόλυτη ανάγκη για την ολοκλήρωση μεγάλων υδροδοτικών έργων στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα διασφαλίσουν επάρκεια νερού και δικαιότερη διανομή του, υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης. 

«Το έργο επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού από τον Αλιάκμονα, ώστε η Αραβησσός να καταστεί πολύτιμη εφεδρεία, προκηρύχθηκε το 2012, είχε προσωρινό μειοδότη και… απεντάχθηκε το 2013», σημείωσε ο ίδιος αφήνοντας αιχμές κατά της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.

«Η παρούσα διοίκηση ζήτησε, από την πρώτη κιόλας ώρα, την παραχώρηση της μελέτης. Την αναθεώρησε και την έχει υποβάλει προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, αξιολογώντας το έργο της β’ φάσης της εγκατάστασης ως μείζονος σημασίας για την πόλη», επισήμανε ακόμα ο Γιάννης Ν. Κρεστενίτης.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ την επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας νερού, έτσι ώστε το νερό του Αλιάκμονα να καλύπτει 100% τις ανάγκες και να χρησιμοποιείται το νερό της Αραβησσού μόνο σε έκτακτες ανάγκες. «Το έργο είναι πλήρως μελετημένο και έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τους κοινοτικούς πόρους που της έχουν διατεθεί» επιβεβαίωσε ο κ. Φάμελλος.