Skip to main content

Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί άμεσα

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απαντώντας στην κριτική του Ανδρέα Λοβέρδου, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τον νόμο Παππά.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί άμεσα με τον νόμο Παππά και οι καναλάρχες θα πληρώσουν, σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, απαντώντας στη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «ο Ν. Παππάς διασυρόμενος κατέθεσε είκοσι τροπολογίες στον νόμο του», ενώ άφησε αιχμές και για το χρηματικό τίμημα της διαδικασίας.

Ο ΓΓΕΕ απάντησε λέγοντας ότι «ο κ. Λοβέρδος έμεινε μόνος και τελευταίος να υπερασπίζεται την αεροπειρατεία των τηλεοπτικών σταθμών» και συμπλήρωσε: «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διενεργηθεί άμεσα με τον ν. 4339/2015 - τον "νόμο Παππά" -, και οι υποψήφιοι καναλάρχες θα πληρώσουν τουλάχιστον τα χρήματα που η ίδια η αγορά καθόρισε, όπως άλλωστε απεδέχθη και το ΕΣΡ».

«Ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει καλά ότι, μετά την αδειοδότηση, δεν θα αρκεί η άνευ όρων υποστήριξη στους καναλάρχες για να διατηρήσει το "στασίδι" του στις εκπομπές. Θα χρειάζεται να εκφέρει πολιτικό λόγο ουσίας - και όχι μόνο να αναμασά περσινά ξινά σταφύλια. Ως Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον καλούμε να ψηφίσει τις διατάξεις που αφορούν στην επαύριο της αδειοδότησης», πρόσθεσε ο κ. Κρέτσος.