Skip to main content

Κρίσιμη για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό η συνεδρίαση του Eurogroup

Κρίσιμη για την οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και τον ρόλο της ΕΕ, της ΕΚΤ, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι η αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup στη Μαδρίτη.
Κρίσιμη για την οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι η αυριανή συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup) που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Η συνάντηση του Εurogroup θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί ώρα Μαδρίτης(10.00 ώρα Ελλάδος) και στις 12.30 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου γιατα αποτελέσματά της από τον πρόεδρο του Εurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν και στην ενημερωτική επιστολή για την ημερησία διάταξη που απέστειλε η προεδρεύουσα του Συμβουλίου, υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο στους ομολόγους της, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα το ζήτημα της Ελλάδος, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα εξετασθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ενημερώσειτους ομολόγους του για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, για τιςδιαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και για το αντίστοιχονομοθετικό έργο, για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο τομέαυγείας και στο εργασιακό, αλλά και για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσειςκαι το άνοιγμα κλειστών αγορών.