Skip to main content

Κρίσιμη συνάντηση για τον ΟΑΣΘ σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Το υπουργείο κάλεσε σε σύσκεψη τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κου Ανδρέα Νεφελούδη.

Με φόντο τις σκληρές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιείται στο υπουργείο Εργασίας σήμερα τριμερής συνάντηση.

Το υπουργείο κάλεσε σε σύσκεψη τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κου Ανδρέα Νεφελούδη.

Στόχος της σύσκεψης είναι να δοθεί ένα σαφές πρόγραμμα από τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Ωστόσο, σε αυτή δε θα παρεστεί ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος επανέλαβε πως δεν υπάρχουν χρήματα για να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων και επέμεινε ότι τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους προς τον ΟΑΣΘ.

Στην συνάντηση του υπουργείου Εργασίας, τη διοίκηση του ΟΑΣΘ θα εκπροσωπήσουν ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού και δύο νομικοί σύμβουλοι. Στη σύσκεψη θα πάρει μέρος και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κα Θεοπίστη Πέρκα.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι την περασμένη Δευτέρα αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους σε ένδειξη καλής θέλησης, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση. Οι εργαζόμενοι πάντως διεμήνυσαν ότι προσέρχονται στο διάλογο με θετικό πνεύμα.