Skip to main content

Κυρ Γιάννη, σε πρόλαβε ο δήμαρχος Κομοτηνής

Η δημοτική αρχή της Κομοτηνής ετοιμάζεται να τελέσει τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων και μάλιστα μουσουλμάνων Τούρκων.

Δεν δόθηκε η ευκαιρία ακόμη στο δήμαρχό μας να εκδηλώσει και έμπρακτα την προοδευτικότητά του και έμεινε μόνο με τις δηλώσεις (προς στιγμήν). Ο δήμαρχος Κομοτηνής βρίσκεται στην πρωτοπορία, κάνοντας την έκπληξη με γάμο ομοφυλοφίλων στην Κομοτηνή.

Η έκπληξη δεν συνίσταται στον γάμο, αλλά στο ότι το ζευγάρι είναι μουσουλμάνοι Τούρκοι, που ήρθαν εδώ να παντρευτούν, διότι στην Τουρκία δεν τολμούν ούτε να το διανοηθούν. Και δεν είναι γνωστό, αν μετά τον γάμο επιστρέψουν στην Τουρκία, ή μείνουν στην Κομοτηνή, που είναι τόπος καταγωγής των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος» της Κομοτηνής, η σχετική αίτηση έχει κατατεθεί στον δήμο και ήδη έλαβαν προφορικά θετική απάντηση. Από την πλευρά των ενδιαφερόμενων ζητήθηκε όλα να γίνουν με τη μικρότερη δημοσιότητα, ενώ όπως πληροφορούμαστε μετά θα ακολουθήσει γλέντι σε ταβέρνα της ορεινής περιοχής, που θεωρείται στέκι. Όσο για την «μικρότερη δημοσιότητα», ας το ξεχάσουν καλύτερα, διότι το θέμα θα πέσει στις μεσημεριανές εκπομπές για μέρες.

Εκτός κι αν η είδηση ήταν πρωταπριλιάτικη, οπότε ο δικός μας δήμαρχος διατηρεί το προβάδισμα....