Skip to main content

ΛΑΕ: Η έξοδος από το ευρώ αφετηρία για μια εναλλακτική πρόταση

Σημαντική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας αύριο στη Θεσσαλονίκη με ομιλητές Αλαβάνο, Λαπαβίτσα, Μελισσαρόπουλο και Στρατούλη.

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της πραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα στη Θεσσαλονίκη, αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» επί της Εθνικής Αμύνης 1.

Και είναι σημαντική, όχι μόνο επειδή κεντρικά πολιτικά στελέχη είναι οι ομιλητές της εκδήλωσης, αλλά λόγω του περιεχομένου, που περιλαμβάνει και την κυρίαρχη πολιτική και οικονομική πρόταση του κόμματος.

Η εκδήλωση έχει ως θέμα την έξοδο της χώρας από το ευρώ, θέση την οποία υποστηρίζει σθεναρά και σταθερά η ΛΑΕ, με τη διατύπωση παράλληλα της εναλλακτικής πρότασης για την επόμενη μέρα, καθώς όπως θεωρούν τα στελέχη της ΛΑΕ η έξοδος από το ευρώ μπορεί να είναι η αρχή μιας καλύτερης πορείας για τους πολίτες και τη χώρα. Είναι η απάντηση της ΛΑΕ στις «φοβίες» που θεωρεί πως καλλιεργούνται από τα κυρίαρχα κόμματα του πολιτικού συστήματος από μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το ευρώ.

«Η έξοδος από το ευρώ, αφετηρία για την εναλλακτική μας πρόταση» είναι ο εύγλωττος τίτλος της εκδήλωσης, στην οποία κεντρικοί ομιλητές είναι ο Αλέκος Αλαβάνος, εκπροσωπώντας το «Σχέδιο Β'», ο Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ΕΔΕΚΟΠ), ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση για την προώθηση της πρότασής μας για έξοδο από το ευρώ και το εθνικό νόμισμα, με στόχο όχι μόνο να απαντήσει στην τρομοκρατία του κυρίαρχου συστήματος σε σχέση με το εθνικό νόμισμα, αλλά και να προβάλλει το σύνολο της εναλλακτικής μας πρότασης, και ιδιαίτερα τους όρους και τα βήματα εξόδου από την ευρωζώνη, για να συζητηθούν και να γίνουν πλατιά γνωστά στο λαό, διαλύοντας παράλληλα τις όποιες γνήσιες και αυθεντικές λαϊκές φοβίες», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της για την κεντρική εκδήλωση η ΛΑΕ Α' Θεσσαλονίκης.