Skip to main content

ΛΑΕ: Παράδοση άνευ όρων από Τσίπρα στα συμφέροντα των ΗΠΑ

Η ΛΑΕ καλεί σε συντονισμό όλες τις αριστερές, αντιμνημονιακές δυνάμεις με στόχο την κατάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, τονίζοντας πως αποτελεί μία άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στα συμφέροντα και τις επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
"Η κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, ακολουθεί πολιτικές που εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας μας και δημιουργούν προβλήματα, με δεδομένο ότι μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον αραβικό κόσμο και μας μετατρέπουν σε κέντρο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων", αναφέρει η ΛΑΕ.
 
Αναφορικά με τη συμφωνία για τα αεροσκάφη F-16, "αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων", σημειώνεται στην ανακοίνωση πως θα πληρωθεί από το "αίμα" του ελληνικού λαού, ενώ η αναβάθμιση του ρόλου της βάσης της Σούδας διευκολύνει τα επιθετικά σχέδια των Αμερικανών.
 
Οι υποσχέσεις του Τραμπ, μοιάζουν με "καθρεφτάκια στους ιθαγενείς" αφού οι αναφορές στο χρέος μόνο ως "ανέξοδη ευχή" μπορεί να εκτιμηθεί, προσθέτει η ΛΑΕ στην ανακοίνωση και καταλήγοντας υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έδωσε ό,τι δεν είχε τολμήσει να δώσει οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός μέχρι τώρα.
 
"Η ΛΑΕ καλεί σε συντονισμό όλες τις αριστερές, αντιμνημονιακές δυνάμεις με στόχο την κατάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας".