Skip to main content

Λαφαζάνης: Έχουμε σχέδιο αναζωογόνησης της ναυπηγικής βιομηχανίας

Το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περιθώριο συνάντησης με το Σωματείο Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σύρου, αποκαλύπτοντας ότι η συμπολίτευση επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο για την αναζωογόνηση του κλάδου.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκαν με το Προεδρείο του Εργοστασιακού Σωματείου των Ναυπηγείων της Σύρου, καθώς και τον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, Ν. Ταβουλάρη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και Νικόλαος Μαυραγάνης.

Το προεδρείο του Σωματείου έθεσε υπ' όψιν του κ. Λαφαζάνη τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ο κ. Λαφαζάνης, απευθυνόμενος στον κ. Ταβουλάρη, τόνισε πως δεν είναι ανεκτό οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και να οδηγούνται στην πείνα, αλλά και σε μία ιδιότυπη μορφή ομηρίας.

Επιπλέον, ζήτησε από τη διοίκηση την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους και πρώτα απ΄ όλα για την άμεση καταβολή, τουλάχιστον, ενός μηνιάτικου.