Skip to main content

Λαφαζάνης: Οι δηλώσεις Πάιατ εκθέτουν κυβέρνηση – Τσίπρα

Ο γραμματέας της ΠΣ της ΛΑΕ χαρακτήρισε εθνικό όνειδος το γεγονός πως ο Αμερικανός πρέσβης εμφανίζει το Μαξίμου ως υπάλληλο των ΗΠΑ

«Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ από τα Γιάννενα, όχι μόνο αποκαλύπτουν αλλά και εκθέτουν, αν δεν εξευτελίζουν, την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αποτελεί εθνικό όνειδος να εμφανίζει ο Αμερικανός πρέσβης τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του ως, περίπου, «βοηθού» και ως «υπαλλήλου» των ΗΠΑ, προκειμένου να κρατηθεί η Τουρκία στη δυτική τροχιά, και ως «βραχίονα» και «υπομόχλιο» της Ουάσιγκτον για την ένταξη της FYROM και των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Και αυτός ο «υπαλληλικός» ρόλος της κυβέρνησης είναι διπλά εθνικά επιζήμιος, διότι η εξυπηρετική της προς τις ΗΠΑ πολιτική, όχι μόνο προσφέρεται στις ΗΠΑ χωρίς κανένα θετικό αντάλλαγμα για τη χώρα αλλά, αντιθέτως, δίδεται αφενός χωρίς καμιά διάθεση από την πλευρά της FYROM να ακυρώσει τον θεσμικό αλυτρωτισμό της και αφετέρου με σκληρότατο τίμημα απειλών, εκβιασμών και επιθετικότητας από μέρους του τουρκικού καθεστώτος, κυρίως σε βάρος της Κύπρου και του Αιγαίου» , αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

«Αυτήν την ώρα και προτού η χώρα γνωρίσει ανεπανόρθωτες εθνικές περιπέτειες, χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη αντιιμπεριαλιστική πορεία και ένα νέο σχέδιο για την υπεράσπιση της ασφάλειας της χώρας, των εθνικών συμφερόντων και της ειρήνης και μια νέα στρατηγική άμυνας, οικονομικο-κοινωνικής ανασυγκρότησης και πολυδιάστατων διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων.

Αυτό το νέο σχέδιο και η νέα ανεξάρτητη στρατηγική προϋποθέτουν, όμως, τη συντριβή της κυβέρνησης και του μνημονιακού πολιτικού τόξου, με μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα και μια νέα λαϊκή κυβέρνηση που θα καταστήσει παρελθόν τα μνημόνια, τη λιτότητα, το ξεπούλημα της πατρίδας μας και την εθνική υποτέλεια», τονίζει ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ.