Skip to main content

Λαφαζάνης: Ο Ομπάμα ήρθε εδώ μόνο για να βελτιώσει τη δική του εικόνα

Ο Ομπάμα χαντάκωνε την Ελλάδα επί οκτώ χρόνια που βρισκόταν στην Προεδρία των ΗΠΑ, υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Ο Ομπάμα ήρθε στην Ελλάδα, περισσότερο για να βελτιώσει την δική του εικόνα ως απερχόμενος και στην ουσία ηττημένος, πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι για να βοηθήσει την Ελλάδα», δήλωσε ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί στη Β' Πειραιά.

Όπως είπε, ο Ομπάμα χαντάκωνε την Ελλάδα επί οκτώ χρόνια που βρισκόταν στην Προεδρία των ΗΠΑ, «στηρίζοντας τη μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της πατρίδας μας και υποστηρίζοντας την παραμονή της στη Γερμανική φυλακή του ευρώ».

Και πρόσθεσε πως «αυτό που έμεινε στον τόπο για άλλη μια φορά, μετά την αποχώρηση Ομπάμα, είναι η δουλοφροσύνη και η απεριόριστη υποτέλεια των μνημονιακών υπαλλήλων της χώρας μας απέναντι στις ΗΠΑ, δουλοφροσύνη και υποτέλεια, οι οποίες συνιστούν την πραγματική γάγγραινα για τον τόπο».

Αναφερόμενος στον Β. Σόιμπλε, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε: «Αν ο Ομπάμα δεν προσέφερε τίποτα, παρά μόνο ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα στη χώρα, την οποία έσπρωξε από το 2010 άρον – άρον στη μνημονιακή περιπέτεια, έδωσε, όμως, αφορμή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξαπολύσει μύδρους σε βάρος του τόπου και του λαού μας και να κλείσει κάθε χαραμάδα για οποιαδήποτε μέτρα ελάφρυνσης στο ελληνικό χρέος, έστω και αν αυτά που συζητούνται ούτε για ασπιρίνη δεν μπορούν να εκληφθούν».

«Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο Β. Σόιμπλε, σε ένα ρόλο που θα τον ζήλευε και ο χειρότερος αλαζόνας αποικιοκράτης, ουσιαστικά κατάγγειλε αδίστακτα και με περιφρόνηση τους δουλοπάροικους της ελληνικής αποικίας, που δυσπραγούν και πένονται, για ασωτία και σπατάλες, συνεχίζοντας να παίρνουν υψηλές συντάξεις και κοινωνικές παροχές και γενικώς «να ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.