Skip to main content

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Πρέπει να δούμε πραγματικά μέτρα

Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου

Ξεκάθαρη ότι χρειάζεται ρεαλισμός και βιωσιμότητα, αναφορικά με την ελληνική οικονομία και το χρέος, εμφανίστηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, η κα. Λαγκάρντ είπε χαρακτηριστικά: «Λέμε ότι τα μεγέθη πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει επίσης να δούμε πραγματικά μέτρα, που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποκαταστήσουν την ελληνική οικονομία. Το τρίτο -μιλάμε για μια πρόταση με τρία σκέλη- πρέπει το χρέος να είναι βιώσιμο. Αν συνδυαστούν αυτά τα τρία τότε, χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα».

Το βράδυ του Σαββάτου η κ. Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον δήλωσε πως μπορεί οι θεσμοί να επιστρέφουν στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα άμεσα, καθώς «αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι είχαμε εποικοδομητικές και εγκάρδιες συνομιλίες με διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ελληνική υπόθεση, στη διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα γιατί αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Η θέση μας πάνω στο θέμα της βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας δεν έχει μεταβληθεί», είπε η ίδια, μετά το τέλος της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.