Skip to main content

Λαγκάρντ:Παρέμβαση στα μέλη του Washington Group για το ελληνικό χρέος

Η γενική διευθύντρια του ΝΔΤ έθεσε με επιτακτικό τρόπο το ζήτημα, ζητώντας συμφωνία, προκειμένου να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα το Ταμείο.

Μία ακόμη παρέμβαση έκανε στο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά στο Μπάρι της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protohema.gr που επικαλείται πηγές εκτός Ταμείου, η κυρία Λαγκάρντ βρήκε συναίνεση από τα μέλη του Washington Group όταν έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία, για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ως γνωστόν, η συνάντηση έγινε στην ιταλική πόλη, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα.

Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα. Διευκρινίζεται ότι δεν επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση που αφορούσε τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται εν όψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου. Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κυρία Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενό της.