Skip to main content

Λαϊκή Νικόπολης: Πουλούσε γάλα σε μπουκάλια νερού!

«Λαβράκια» από τη νέα επιχείρηση – σκούπα των ελεγκτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη λαϊκή αγορά της Νικόπολης σήμερα το πρωί.

«Λαβράκια» έβγαλε η νέα έφοδος των ελεγκτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση των παράνομων πωλητών από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δήμου Παύλου Μελά και άνδρες της ΕΛΑΣ.

Παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους παράνομους που δραστηριοποιούνται κάθε Πέμπτη στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά (η Ομοσπονδία των Λαϊκών Αγορών τους υπολόγισε σε 100 – 120) ειδοποιήθηκαν για τη νέα επιχείρηση – σκούπα των ελεγκτών και κατόρθωσαν να απομακρυνθούν, εντούτοις τουλάχιστον 15 παράνομοι πάγκοι στις παρυφές της λαϊκής και ένας εντός της λαϊκής αγοράς (με τα εμπορεύματα) εντοπίστηκαν και ξηλώθηκαν, ενώ σε μια περίπτωση οι ελεγκτές εξεπλάγησαν με το μέγεθος της παρανομίας.

Η ειδική αυτή περίπτωση αφορούσε σε πωλητή χωρίς καμιά άδεια, ο οποίος πουλούσε παρανόμως γάλα υπό απαράδεκτες συνθήκες. Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν οι ελεγκτές, πουλούσε γάλα συσκευασμένο σε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού 1,5 λίτρων, χωρίς να πληροί τον παραμικρό κανόνα υγιεινής. Σε φορτηγάκι μάλιστα ιδιοκτησίας του είχε και μπουκάλια 5 λίτρων από λάδι, τα οποία είχε γεμίσει επίσης με γάλα και τα είχε προς πώληση, διατηρώντας τα σε υποτυπώδη μικρά ψυγεία, που δεν ήταν συνδεμένα με ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά διατηρούσαν μια σχετικά χαμηλή θερμοκρασία καθώς είχαν τοποθετηθεί μαζί με παγωμένα νερά...

Στο συγκεκριμένο πωλητή επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ ακολουθήθηκε και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η επιχείρηση – σκούπα άρχισε στις 9 το πρωί και διήρκεσε περίπου δυο ώρες. Ξηλώθηκαν 15 πάγκοι, οι σιδεριές των οποίων απομακρύνθηκαν με οχήματα του δήμου Παύλου Μελά, ενώ στον πάγκο εντός της λαϊκής αγοράς, που λειτουργούσε χωρίς άδεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα (κάλτσες, ρουχισμός κτλ.), χωρίς να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης ή πωλητής.

Για τη νέα επέμβαση, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, δήλωσε ότι «εμείς συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στην παρανομία στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Στη λαϊκή της Νικόπολης, όπου το φαινόμενο είναι εκτεταμένο, επεμβαίνουμε για δεύτερη φορά. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ελέγχους σε όλες τις λαϊκές, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των νόμιμων παραγωγών και εμπόρων και πως οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται ώστε να μην επιστρέφουν οι παραβάτες στους ίδιους χώρους. Στόχος είναι η προστασία των νόμιμων εμπόρων και παραγωγών, η εύρυθμη επιτέλους λειτουργία των λαϊκών αγορών, αλλά και η προστασία των καταστηματαρχών του στεγασμένου εμπορίου, στις περιοχές όπου γίνονται οι λαϊκές και πλήττονται σε μεγάλο βαθμό. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν οι παράνομοι ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους είναι η απομάκρυνσή τους και η κατάσχεση και στη συνέχεια καταστροφή των προϊόντων τους. Ήδη έχουμε αποτελέσματα».