Skip to main content

Lamda: Πουλάει το 31,7% των Mediterranean Cosmos-Golden Hall

H Varde, διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων, θα καταβάλει το ποσό των 61,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 31,7% της Lamda Malls Α.Ε.

Την είσοδο της Varde στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Malls A.E. ανακοίνωσε η Lamda Development με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά του real estate.

Η Lamda Malls, θυγατρική της Lamda Development, κατέχει τις μετοχές των Lamda Δομή Α.Ε. και Πυλαία Α.Ε., στις οποίες ανήκουν τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos.

H Varde, διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων, θα καταβάλει το ποσό των 61,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 31,7% της Lamda Malls Α.Ε. Η αρχική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Lamda Malls A.E. ανέρχεται σε 331 εκ. ευρώ.

Η καταβολή του ως άνω τιμήματος της συναλλαγής θα ολοκληρωθεί μόλις υλοποιηθούν οι σχετικές προϋποθέσεις, που αναφέρονται στα συμβατικά κείμενα και αφορούν κυρίως στις απαραίτητες εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

H Varde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων ύψους 12 δις δολαρίων Η.Π.Α. Η προσέγγιση της Varde Partners είναι προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας επενδύοντας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και στοιχεία ενεργητικού, που περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, μεταφορές και υποδομές.

Η Varde Partners ενεργεί ως sponsor και διαχειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στα οποία συμμετέχουν διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων ιδρύματα, κληροδοτήματα, συνταξιοδοτικά σχήματα, ασφαλιστικές εταιρείες, λοιποί θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες πελάτες.