Skip to main content

Lamda: Σε θυγατρική Mediterranean Cosmos και άλλα 2 εμπορικά κέντρα

Θα δημιουργηθεί μια εταιρεία εστιασμένη στη λιανική και η οποία μπορεί να εισαχθεί αυτόνομα στο Χρηματιστήριο ή να γίνει η ΑΕΕΑΠ.

Τη δημιουργία θυγατρικής στην οποία θα εισφερθούν τα τρία εμπορικά κέντρα – The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos – ανακοίνωσε η διοίκηση της Lamda Development.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια εταιρεία εστιασμένη στη λιανική και η οποία μπορεί να εισαχθεί αυτόνομα στο Χρηματιστήριο ή να γίνει η ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) ή να συγχωνευτεί με υφιστάμενη ΑΕΕΑΠ. Τονίστηκε ότι δεν είναι θέμα του παρόντος, αλλά συνιστά στρατηγική της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό ο πρόεδρος της Lamda Τάσος Γιαννίτσης τόνισε ότι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι προχωράμε, έγινε ένα βήμα σημαντικό και ακολουθούν πολλά άλλα.

Απαντώντας σε ερώτημα μετόχου αναφορικά με τα όσα δηλώνει σχετικά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απηύθυνε παράκληση «να επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σε όσους αποφασίζουν και όχι σε όσα γενικά λέγονται».