Skip to main content

Λαπαβίτσας: Η δραχμή είναι το μέσο για επίτευξη λύσης

Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι της δραχμής, αλλά συνεπές αντιμνημονιακό, με προοπτική για τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.

Η δραχμή δεν είναι λύση του προβλήματος, αλλά μέσο για την επίτευξη της λύσης, τόνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, σημειώνοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι της δραχμής, αλλά συνεπές αντιμνημονιακό, με προοπτική για τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Λαπαβίτσας μιλώντας στο "Mega" υπεραμύνθηκε της άποψης ότι οι βουλευτές της "Λαϊκής Ενότητας” είπαν την αλήθεια στο λαό, σημειώνοντας πως "πήγαμε με την πλειοψηφία” του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε αντιμνημονιακό πρόγραμμα εντός του ευρώ, χαρακτηρίζοντας παντελώς έωλο το επιχείρημα ότι το ευρώ είναι απάνεμο λιμάνι.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρχε plan B, ο κ. Λαπαβίτσας εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν υπήρχε, γιατί, όπως είπε, δεν υπήρχε η βούληση να μην υπάρχει, επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε συντεταγμένο σχέδιο. Πλοηγός, ανάλυση από πλευράς ανθρώπων σαν εμένα, υπήρχε, τόνισε, αλλά δεν έγινε γιατί η κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να το κάνει. "Τι είναι ρεαλιστικό;” αναρωτήθηκε, "να πηγαίνεις στις διαπραγματεύσεις χωρίς εναλλακτικό σχέδιο;”.

Ο κ. Λαπαβίτας διευκρίνισε πως η "Λαϊκή Ενότητα” έχει ως στόχο την κυβερνητική εξουσία, "σε λύση που θα εφαρμοστεί για να εφαρμόσουμε πρόγραμμα ανάταξης”, και προέβλεψε ότι από το τρίτο μνημόνιο θα προκύψει λιτότητα και ύφεση για δύο χρόνια τουλάχιστον και μετά η Ελλάδα θα μπει σε πορεία ανάπτυξης, μικρή και σταθερή. Θα αυξηθεί η ανεργία, οι νέοι θα μεταναστεύσουν, οι ηλικιωμένοι θα ζουν με πενιχρή σύνταξη, σημείωσε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της "Λαϊκής Ενότητας”, που είναι, όπως διευκρίνισε, μακροπρόθεσμο, με στάση πληρωμών στο χρέος, διαγραφή του, εθνικοποίηση των τραπεζών και άρση της λιτότητας.