Skip to main content

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν προσπαθεί να προστατεύσει κανέναν

Δεν θέλουμε να διαβάζουμε τον καφέ όπως αυτοί που ανακινούν υστερία απαιτώντας η Συρία να βομβαρδιστεί και να καταστραφεί, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δεν απείλησε ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις στις χθεσινές συνομιλίες στη Μόσχα, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. «Ο υπουργός Εξωτερικών δεν απείλησε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σήμερα, δεν έκανε καμία απειλή. Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για τα θέματα στην ημερησία διάταξή μας», ανέφερε ο Λαβρόφ.

«Είναι απλά ένα υποθετικό ζήτημα τι θα γίνει αν μια έρευνα αποδείξει την εμπλοκή των συριακών αρχών σε επιθέσεις με χημικά όπλα», συνέχισε. «Δεν θέλουμε να διαβάζουμε τον καφέ όπως αυτοί που ανακινούν υστερία απαιτώντας η Συρία να βομβαρδιστεί και να καταστραφεί. Μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόβαλαν τέτοιες απαιτήσεις μετά την αμερικανική επίθεση εναντίον μιας βάσης της συριακής αεροπορίας».

Η Ρωσία δεν θέλει να μπει σε «συναλλαγές για πολύ σοβαρά θέματα, όπως οι επιθέσεις με χημικά όπλα» και δεν προσπαθεί «να προστατεύσει κανέναν ή να στήσει επιθέσεις με τοξικές ουσίες», συνέχισε ο Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, τους νόμους κάθε φυσιολογικής χώρας», συμπλήρωσε ο ρώσος ΥΠΕΞ σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου.