Skip to main content

Λαζαρίδης: Η γενιά των 360 ευρώ θα στιγματίζει πάντα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Η πατρίδα μας βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου, τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα, στηρίζουν τις κοινωνικές δομές και στέκονται δίπλα στους πιο αδύναμους πολίτες, τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

«Η γενιά των 360 ευρώ θα στιγματίζει πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο», πρόσθεσε.

«Η πατρίδα μας βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Στα χρόνια που πέρασαν τα νοικοκυριά έχασαν το 40% του πλούτου τους, μα κάποιοι έχασαν τα πάντα. Τα ετήσια εισοδήματα μειώθηκαν κατά 30%, μα κάποιοι έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα. Η κατανάλωση τροφίμων μειώθηκε κατά το ένα τρίτο, αλλά χιλιάδες οικογένειες έκοψαν πολύ περισσότερα. Ακόμη και το ψωμί ή το γάλα. Η ανεργία άγγιξε πρωτόγνωρα ύψη, μα πιο πολύ γονάτισε τους νέους μας. Ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, ενώ περίπου 500.000 αναγκάστηκαν ήδη να μεταναστεύσουν. Οι μισοί από τους εργαζόμενους δεν έχουν πλήρη, αλλά μερική απασχόληση. Παίρνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό. Και όλοι αυτοί, συγκροτούν τη γενιά των 360 ευρώ, που θα στιγματίζει για πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Στο ίδιο διάστημα, οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά, ενώ ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και νέα μείωσή τους από το 2019. Όπως ψηφίστηκε και νέα μείωση του αφορολόγητου που μαζί θα κοστίζουν ένα μηνιάτικο στους χαμηλόμισθους και δυο στους χαμηλοσυνταξιούχους», σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο κ. Λαζαρίδης.

Και συνέχισε: «Οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που αυξήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση τσακίζουν τις επιχειρήσεις και φέρνουν σε απόγνωση ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά. Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο και έμειναν άνεργοι. Καθημερινά γίνονται 1.000 κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο. 'Ανθρωποι οικογενειάρχες με αξιοπρέπεια, χρεοκόπησαν, έμειναν άνεργοι, έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα».