Skip to main content

Λαζαρίδης: «Κακό νομοσχέδιο» για την ταυτότητα φύλου

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μια φιλελεύθερη πολιτική δύναμη

«Η κυβέρνηση, έφερε το νομοσχέδιο για την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου, χωρίς διαβούλευση, επιπόλαια και πρόχειρα. Και εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι δεν είναι ένα φιλελεύθερο ή αριστερό νομοσχέδιο, αλλά ένα κακό νομοσχέδιο», τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real Fm» ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μια φιλελεύθερη πολιτική δύναμη, η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη καθιέρωσης διαδικασίας για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου.

«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από το 1976, με νόμο που Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει γίνει αυτό. Αναγνωρίζουμε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος πλαισίου και βεβαίως της προστασίας των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων. Θέλω, επίσης, να θυμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ως υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας- μαζί με άλλους 17 βουλευτές του κόμματος ψήφισε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης», υπογράμμισε.

«Αυτό που καταδείχτηκε χθες», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι ότι η κυβέρνηση συνολικά, από όλη την διαδικασία, βγαίνει τραυματισμένη γιατί οι απόψεις της είναι σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβερνητική πλειοψηφία βρίσκεται σε αποδρομή και το μόνο που τους κρατάει είναι η καρέκλα. Αν έβαζα ένα τίτλο σε μια εφημερίδα θα έλεγα ότι είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση».

Για την στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία στην χθεσινή ψηφοφορία, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε:

«Στην χθεσινή ψηφοφορία το μόνο κόμμα που ήταν συντεταγμένο ήταν η Νέα Δημοκρατία. Εμείς κρατήσαμε τη θέση μας, ενώ τα άλλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνητικού συνασπισμού ήταν -επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω μια έκφραση που χρησιμοποιούμε στην Καβάλα- ρεμπέτ ασκέρ. Ο πρόεδρος της ΝΔ πριν λίγο καιρό, είχε συναντήσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, συζητήσαμε, ακούσαμε τους προβληματισμούς τους. Είπαμε ότι ακούμε τις θέσεις και τις απόψεις τους και αναγνωρίζουμε την ανάγκη να υπάρξει εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Από εκεί και πέρα εκτιμήσαμε ότι είναι ένα κακό νομοσχέδιο. Και το κακό νομοσχέδιο δεν το ψηφίζεις. Πριν καταλήξουμε σε αυτήν τη θέση ο πρόεδρος της ΝΔ ως υπεύθυνος ηγέτης συνομίλησε με τη ιατρική κοινότητα -πράγμα που πιθανώς ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοντονής δεν έκαναν- και εκεί διαπίστωσε πράγματα τα οποία τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση. Πέρα από τις Επιτροπές της Βουλής ένας ηγέτης πρέπει να έχει μιλήσει με ανθρώπους που έχουν ειδική γνώση και εμπειρία. Και -επιτρέψτε να πω- υπάρχει ένα ειδικό ιατρείο στο Αιγινήτειο το οποίο πραγματικά έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Αυτό έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και γι΄ αυτό ελήφθη αυτή η απόφαση».