Skip to main content

Λαζαρίδης: Ψέμα η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια το 2018

Δεν έχουμε καταλάβει ποιος ήταν ο στόχος και γιατί έγινε τη δεδομένη χρονική στιγμή η επίσκεψη Ερντογάν, είπε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κ.Μητσοτάκη

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα της κυβέρνησης από τη δήθεν “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια το 2018», τόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης προσθέτοντας ότι έχουν ψηφιστεί μέτρα 5,1 δις ευρώ για το 2019 και 2020 με μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και στις προτάσεις της ΝΔ υπογραμμίζοντας: «Είμαστε σοβαρό κόμμα. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να λέμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Οτιδήποτε καταθέτουμε είναι απολύτως κοστολογημένο. Προτείνουμε μείωση φόρων, μείωση δαπανών και ένα καλύτερο και λειτουργικό δημόσιο τομέα φιλικό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Μιλώντας για τις διαφορές στην πολιτική ανάμεσα στη σημερινή Κυβέρνηση και μια νέα Κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Εμείς δεν θα καθυστερούσαμε την επένδυση στο Ελληνικό. Ούτε στις Σκουριές. Θα φέρναμε νέες επενδύσεις και δουλειές».

«Η πατρίδα μας δεν κέρδισε τίποτα από την επίσκεψη Ερντογάν»

Για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Δυστυχώς, η πατρίδα μας δεν κέρδισε απολύτως τίποτα. Δεν έχουμε καταλάβει ποιος ήταν ο στόχος και γιατί έγινε τη δεδομένη χρονική στιγμή η επίσκεψη».

Ο κ. Ερντογάν, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο και αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η προετοιμασία που υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι. Εμείς πιστεύουμε στη σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών».