Skip to main content

Λαζαρίδης: Τώρα είναι η ώρα για τη συντριβή του λαϊκισμού

Διαμορφώνεται ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα, με αίτημα την αλήθεια, την υπευθυνότητα, την αποτελεσματικότητα, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης

«Στη χώρα μας, τώρα είναι η ώρα για τη συντριβή του λαϊκισμού» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Όπως λέει «στη χώρα μας, μετά την έμπρακτη επιβεβαίωση της εξαπάτησης των πολιτών από τον κ. Τσίπρα, μετά τη συνειδητοποίηση του κόστους που συνεπάγεται ο λαϊκισμός, διαμορφώνεται ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα, με αίτημα την αλήθεια, την υπευθυνότητα, την αποτελεσματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη οι πολίτες ξέρουν σήμερα ότι τα ψέματα και οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα, όπως λέει, κόστισαν επιπλέον μέτρα 9 δισ ευρώ στην κοινωνία, κόστισαν ένα τρίτο αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο.

«Ξέρουν ότι κάθε νοικοκυριό έχασε 5.000 ευρώ το χρόνο. Έφεραν αβάστακτες αυξήσεις φόρων, δραματικές περικοπές στις συντάξεις, ένα αιώνια υπερταμείο για τη δημόσια περιουσία και έναν αυτόματο "κόφτη". Γι' αυτό ακριβώς, οι πολίτες αγκαλιάζουν τώρα τηνπρόταση του κ. Μητσοτάκη για μία Συμφωνία Αλήθειας» τονίζει ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν επενδύει στην οργή και την αγανάκτηση των πολιτών. Όπως λέει η ΝΔ επιδιώκει τη συνειδητή επιλογή των πολιτών.

«Δεν επενδύουμε σε συνθήματα, αλλά σε στέρεα επιχειρήματα. Δεν θέλουμε να υποκλέψουμε την ψήφο των πολιτών, αλλά να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη και τη σύμπραξή τους» τονίζει.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού επισημαίνει ως θετικό το γεγονός ότι αναδείχθηκε η στρατηγική σημασία και η γεωπολιτική σπουδαιότητα της χώρας μας στη δύσκολη αυτή περίοδο της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας υπογραμμίζει πως «θετικό είναι και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε και την Αμερική. Έστω και μετά τη Βενεζουέλα. Κρίμα που, με την ελαφρότητά του, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη σημαντική αυτή επίσκεψη».

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως «η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία διευρύνεται διαρκώς. Διευρύνεται με ρυθμούς που οδηγούν ακόμη και στην αυτοδυναμία».

«Η σχέση, ωστόσο, της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το εκλογικό σώμα θα είναι ακόμα πιο ισχυρή για ένα πολύ απλό λόγο: Οι πολίτες θα βλέπουν την επιβεβαίωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και όχι τη διάψευσή τους, όπως συμβαίνει σήμερα. Θα διαπιστώνουν ότι οι προσδοκίες τους τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, γίνονται πράξη. Θα δουν, σε σύντομο χρόνο, ότι η χώρα θα έχει σταθεί στα πόδια της και θα τραβάει μπροστά.Θα ξαναγεννηθεί η χαμένη ελπίδα. Και όλα αυτά θα συνιστούν τη μεγάλη διαφορά με όσα ζούμε σήμερα. Και θα οδηγούν σε μια κυβέρνηση μακράς πνοής» τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.